top of page
criatures_directe-01181.jpg

EL GRUP

Criatures som un grup musical que vol acompanyar el públic a viatjar pel món de la senzillesa, la naturalitat i la delicadesa. El so transformat de la gralla i de l'acordió, acompanyats del contrabaix i les percussions, transporta l’espectador a un món imaginari on tot gira al voltant de la música d'arrel. La música que ve de la terra és reinterpretada amb la calidesa, la humilitat i la bellesa amb què ens ha arribat, perquè cada acord que proposem és també fruit d'una doble amistat: la que hi ha entre nosaltres i la que tots mantenim amb les sonoritats mediterrànies característiques de la nostra terra.

// cambra d'arrel

L’eix central de Criatures és la cambra d’arrel: portar la gralla i l’acordió diatònic a un estadi més proper (salvant les distàncies) a la música de cambra però sense perdre l’essència i la sonoritat de la música d’arrel. La recerca de noves textures i noves sonoritats és la saba que ens fa mantenir en floració; la idea de portar dos instruments tan arrelats a la cultura popular del nostre país a un escenari poc explorat ens obre un món ple de possibilitats.

MARC VALL

// percussió

(Reus, 1991)

Graduat a L’ESMUC en l’especialitat d’interpretació de percussió històrica (2016-2021). Toca percussions tradicionals en diverses formacions com ara Criatures, Els Quatrevents, Metralla o La Cobla Catalana dels Sons Essencials. També forma part del grup Germà Negre com a percussionista i ha col·laborat en formacions clàssiques com ara l’Orquestra de Cambra de Vila-seca o la Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona.

MARÇAL RAMON

// acordió diatònic

(Lliçà d’Amunt, 1992)

Graduat en acordió diatònic a l’ESMUC. Toca a formacions com Criatures, Eròtic giust, Cor de carxofa, la Cobleta de la copeta i Aires del Montseny, amb els que ha actuat a diferents indrets dels Països Catalans i l’estranger com la Xina o la República Txeca, entre d’altres. Ha publicat diversos discos. També compon i produeix espectacles amb la Companyia Imaginària d'Arrel.

IVÓ JORDÀ

// gralla

(Figueres, 1986)

Graduat en gralla a l’ESMUC. Toca la gralla i la tarota a diferents formacions com Criatures, Eròtic giust, els Groullers, Els Quatrevents, la Cobleta de la Copeta i la Big Cat de Música Llatina, entre d’altres, amb els que ha actuat arreu dels Països Catalans, Xina, Marroc, França, Portugal, Itàlia, República Txeca... Ha gravat i col·laborat en més d’una vintena de discos, publicat el llibre Fitxa tècnica de la gralla i compost un ampli repertori.

IU BOIXADER

// contrabaix

(La Garriga, 1986)

Es llicencia al Conservatori del Liceu en l’especialitat d’interpretació clàssica del contrabaix gaudint, l’any 2010, d’una beca per estudiar a la prestigiosa Sibelius Akatemia d’Hèlsinki. Actualment toca el contrabaix en diferents formacions d’estils musicals diversos com Criatures, Riu o Quinteto Dequera, així com l’Orquestra Camera Musicae i col·labora principalment amb l’Orquestra de cambra Terrassa 48 i la GiOrquestra.

//destacats

Festival Dansàneu - agost 2020

Premi Enderrock a Millor Disc de Folk per votació popular - març 2020

Seleccionats al Programa d’acompanyament artístic de l’Espai Marfà - 2019 -2020

Saint Péran (Bretagne), Du Bruit Dans le Bourg - abril 2019

Festival Tradicionàrius: presentació CD Praxinoscopi - març 2019

Hong Kong Arts Festival: presentació CD Praxinoscopi - març 2019

Praga Jazz Dock - desembre 2018

Xàbia Folk - abril 2018

Fira Mediterrània de Manresa - octubre 2019 i octubre 2017

Mercat de Música Viva de Vic - setembre 2017

Festival Fringe - juliol 2017

Festival Portalblau - juliol 2017

Festival Tradicionàrius: presentació CD Taumàtrop - abril 2017

Circuit Folc - 2017

Guanyadors Concurs Sons de la Mediterrània - octubre 2016

Gires per Galícia - agost 2016 i novembre 2015

bottom of page